Würzige Tomaten-Knoblauchbutter

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Beilage Dressing Vegetarisch
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10min Gesamtzeit 0min Zubereitung Mild Gering

Zutaten

1 Portionen
    • 250 g Butter
    • 8 Stück getrocknete Tomaten in Öl
  • Aus dem Vorrat

    • 6 EL Tomatenmark
    • 1 Zehe Knoblauch
    • 3 Spritzer Tabasco
    • n.B. Salz & Pfeffer

Zubereitung

  1. Take the butter out of the fridge and leave it in a bowl to come to room temperature so that it softens and is easy to work with.
  2. Drain the sun-dried tomatoes well and then blend to a fine paste using a hand blender.
  3. Peel the garlic and press through a garlic press directly into the bowl with the butter.
  4. Add the tomato purée and a few dashes of Tabasco and mix all the ingredients together thoroughly until you have a smooth, creamy consistency.
  5. Season to taste with salt and pepper and pour the butter mixture into a suitable container.
  6. Leave the finished tomato butter at room temperature for about 10 minutes before serving to make it more spreadable.

Tipps & Tricks:

Diese würzige Tomatenbutter passt ideal zu frischem Baguette oder als schmackhafte Ergänzung zu gegrilltem Fleisch. Für zusätzliche Frische, etwas gehackten Basilikum unterrühren.

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